Friptura de vită la cuptor cu cartofi la tava este un fel de mâncare reconfortant și savuros, perfect pentru o cină în familie sau pentru a impresiona oaspeții la o masă festivă. Pregătirea acestei delicioase mâncăruri poate fi un proces simplu și plin de satisfacție. Înainte de a începe, este important să alegeți o carne de vită de calitate și să pregătiți toate ingredientele necesare. Odată ce aveți totul pregătit, puteți începe să condimentați carnea și legumele cu aromele preferate, creând astfel un amestec bogat de gusturi și arome.

Pregătirea fripturii și a cartofilor pentru coacere în cuptor necesită puțin efort, dar rezultatele finale merită fiecare minut investit. După ce ați aranjat bucățile de carne și cartofii în tava de copt, aceștia sunt îmbogățiți cu ulei de măsline și aromele condimentelor, care vor completa gustul suculent al fripturii. În timp ce se coc în cuptorul preîncălzit, aromele se vor combina minunat, iar friptura se va rumeni frumos, devenind tentantă și apetisantă.

Pe măsură ce friptura de vită și cartofii se coc în cuptor, aroma lor delicioasă va începe să umple bucătăria, creând o anticipare plăcută pentru gustul deosebit care urmează. Este important să verificați din când în când starea fripturii și a cartofilor pentru a vă asigura că sunt coapte uniform și că ating punctul dorit de gătire. După ce sunt gata, puteți scoate tava din cuptor și să lăsați friptura să se odihnească câteva minute înainte de a fi servită, astfel încât sucurile să se redistribuie și să ofere un gust și o textură perfecte.

Condimentele pentru friptură pot adăuga o varietate de arome și arome bogate felului de mâncare. Iată câteva sugestii de condimente pe care le puteți folosi pentru a condimenta friptura de vită:

 1. Sare: Esențială pentru a scoate în evidență aromele și a-i accentua gustul natural al cărnii.
 2. Piper negru măcinat: Ofereați o notă subtilă de picant și adăugați profunzime gustului fripturii.
 3. Boia de ardei dulce: Adaugă o frumoasă nuanță de culoare și un gust delicat și aromat, fără a fi prea picantă.
 4. Oregano: Dă un gust distinct mediteranean, aducând o notă de prospețime și o savoare subtilă fripturii.
 5. Rozmarin: Cu aroma sa distinctivă și ușor lemnoasă, rozmarinul completează perfect gustul cărnii de vită și adaugă o notă aromatică deosebită.
 6. Cimbru: O altă opțiune excelentă pentru a adăuga o notă de prospețime și aromă, cimbrul se potrivește de minune cu friptura de vită.
 7. Usturoi: Folosiți usturoiul mărunțit pentru a adăuga un gust intens și arome bogate fripturii.

Deliciul rustic: friptură de vită și cartofi la tava

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Odihna fripturii înainte de servire 10 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients
  

 • 800g – 1kg de carne de vită
 • 5-6 buc cartofi curățați și tăiați în bucăți mari
 • 4-5 căței de usturoi mărunțiți
 • 2 linguri ulei de măsline
 • condimente pentru friptură

Instructions
 

 • Preîncălziți cuptorul la 200°C.
 • Pregătiți carnea de vită, curățând-o de eventualele grăsimi și îndepărtând tendoanele. După aceea, tăiați friptura în bucăți potrivite pentru a fi servite.
 • Puneți bucățile de carne într-un castron și condimentați-le generos cu sare, piper negru măcinat și orice alte ierburi sau condimente preferate. Adăugați usturoiul mărunțit și amestecați bine pentru a acoperi uniform carnea cu aromele.
 • Într-o tavă mare de copt, aranjați bucățile de carne condimentate și cartofii tăiați. Dacă folosiți și alte legume, adăugați-le în tavă.
 • Turnați uleiul de măsline sau untul topit peste carne și legume, apoi amestecați bine pentru a le acoperi cu ulei și arome.
 • Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați friptura și cartofii să se coacă timp de aproximativ 35-45 de minute sau până când carnea este gătită la dorință și cartofii sunt rumeniți și moi.
 • În timpul coacerii, puteți verifica din când în când starea fripturii și a cartofilor și puteți întoarce bucățile de carne pentru o coacere uniformă.
 • După ce friptura și cartofii sunt gata, scoateți tava din cuptor și lăsați-le să se odihnească timp de câteva minute înainte de servire.
 • Serviți friptura de vită și cartofii fierbinți alături de o salată proaspătă sau alte garnituri preferate.