Cum se vopsesc ouăle de Paște.

Ouăle de Paște sunt un simbol al sărbătorilor pascale și este foarte important ca acestea să fie vopsite astfel încât să aibă un aspect cât mai frumos. Iată cum se vopsesc ouăle de Paște.

În ceea ce privește tehnica de vopsire a ouălor, există mai multe modalități prin care acestea pot fi colorate. Chiar dacă culoarea de bază este roșul, ouăle pot fi vopsite și în alte culori.

Vopsirea ouălelor folosind vopsea din comerț

Dacă alegi să colorezi ouăle folosind vopsea din comerț, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Într-un vas separat se adaugă vopseaua și oțetul, acesta din urmă având rolul de la intensifica culoarea. După ce ai preparat vopseaua, adaugă ouăle pe rând și lasă-le 1 minut în vopsea. Scoate-le cu atenție și așează-le pe o hârtie absorbantă, care să extragă excesul de vopsea. Pentru a obține un luciu perfect, unge ouăle cu o bucată de vată înmuiată în ulei.

Vopsirea ouălelor folosind coloranți naturali 

În cazul în care vopseaua din comerț nu te încântă, poți apela cu încredere la câteva metode naturale care vor colora ouăle de Paște foarte frumos. Sfecla roșie și cojile de ceapă roșie reprezintă baza pentru o vopsea naturală, care te va ajuta să obții ouă ce vor fi apreciate de toți cei care îți vor trece pragul în ziua de Paște.

Vopseaua pe bază de sfeclă roșie se obține prin fierberea a două sfecle de dimensiune medie într-un litru de apă.  În amestesc se adaugă 2 linguri de oțet. După 4 minute de stat pe foc, în apa cu bucățile de sfeclă se adaugă și ouăle. După ce apa a dat în clocot, se lasă ouăle încă 4 minute și se scot.

Leave a Comment