Supa crema de cartofi dulci

Cartoful dulce este o varietate nouă de cartof destul de nou apărută în țară noastră, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Este extrem de savuros, fierbe foarte repede, și este potrivit în absolut orice fel de mâncare, chiar și în supe sau deserturi. Fiindcă suntem în perioada de post, am pregătit o rețeta de supă crema, al cărei gust va fi delicios chiar și fără să folosiți unt sau smântână.

Supă de cartof dulce este consumată de unele popoare, cum sunt chinezii, că și deșert. Noi o recomandăm însă că fel principal în perioada de post, fiindcă este suficient de sățioasă.

Ce beneficii are cartoful dulce?

Cartoful dulce are un interior portocaliu și o coajă maronie – roșiatică. Gustul este dulceag, similar cu al morcovului, însă textura este extrem de cremoasa. La fel că morcovul, este o sursă importantă de beta-caroten.

Cartoful dulce conține și vitamina C, mangan, cupru, vitamina B6, potasiu, fibre, niacina, vitamina B1, vitamina B2 și fosfor. Este, așadar, extrem de sănătos!

Ingrediente:

Ingrediente principale

Pentru servire – optional

Mod de preparare:

  • Curățați, spălați și tăiați cuburi toate legumele din listă.
  • Puneți legumele la fiert în apă cât să le acopere bine (aprox. 1.5 litri).
  • Adăugați sare după gust și o frunză de dafin. 
  • După ce toate legumele sunt fierte, scurgeți cam 3/4 din supa în care au fiert într-un alt vas. Nu uitați să îndepărtați frunza de dafin! 
  • Pasați legumele cu un blender de mână până când aveți o cremă fină și omogenă.
  • Reglați consistența cremei de legume – cât de groasă sau de lichidă o doriți – adăugând puțin câte puțin din supa păstrată deoparte și/sau smântână. Potriviți gustul de sare.
  • Serviți supa cremă caldă. În funcție de preferințe puteți adăuga: crutoane din pâine, fulgi de chilli, oregano, ulei de măsline, suc de lămâie, fulgi de drojdie, pătrunjel proaspăt, etc.

Leave a Comment